HTML

osztriga

Minden, amit megehetsz, és amit nem. Konyhában, drogériában, utcán, a közlétben.

Friss topikok

  • Tristana: Tartalmas olvasást kívánok szeretettel. :) (2010.11.17. 10:48) A muránói

Linkblog

A gomba Provence-ból

2010.03.16. 23:13 osztrigafőző

Ez a dolog, akár saláta, akár nem, mindenképp ehető. De ne hűtsd!

 

 

Provanszi gombasaláta

 

1/2 kg apró fejű csiperke gomba (champignon, ahogy a Csarnokban mondják, tudod, a nyóckerben - ott vesszük a hozzávalókat)

1 dl fehér bor

10 dkg császárhús (kaiser, ahogy apám szokta volt hívni)

2 gerezd fokhagyma

1/2 fej vöröshagyma

1 kis szál friss rozmaring (télen lehet száraz is)

csipet só

bors ízlés szerint

 

A császáhúst apró kockákra vágom, zsírjára sütöm, félreteszem. A zsírban megpárolom a zúzott fokhagymát, felaprított vöröshagymát, rozmaringot. Ráteszem a megmosott gombát (nem kell felvágni!), a kisült császárhúst és ráöntöm a bort. Az egészet 10-15 percig főzöm. NEM KELL KEVERNI, csak rázogatni!

 

Melegen jó igazán, főételként tálalhatod rizzsel, vagy használd  natúr hús mellé feltétnek. Főzheted friss petrezselyemzölddel is a rozmaring helyett!

Az eredeti recept erdei gombával készül, de itthonra ez a praktikus.

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro recept gasztronómia gasztró provence

A bejegyzés trackback címe:

https://osztriga.blog.hu/api/trackback/id/tr711845771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása