Ez a dolog, akár saláta, akár nem, mindenképp ehető. De ne hűtsd!
Provanszi gombasaláta
1/2 kg apró fejű csiperke gomba (champignon, ahogy a Csarnokban mondják, tudod, a nyóckerben - ott vesszük a hozzávalókat)
1 dl fehér bor
10 dkg császárhús (kaiser, ahogy apám szokta volt hívni)
2 gerezd fokhagyma
1/2 fej vöröshagyma
1 kis szál friss rozmaring (télen lehet száraz is)
csipet só
bors ízlés szerint
A császáhúst apró kockákra vágom, zsírjára sütöm, félreteszem. A zsírban megpárolom a zúzott fokhagymát, felaprított vöröshagymát, rozmaringot. Ráteszem a megmosott gombát (nem kell felvágni!), a kisült császárhúst és ráöntöm a bort. Az egészet 10-15 percig főzöm. NEM KELL KEVERNI, csak rázogatni!
Melegen jó igazán, főételként tálalhatod rizzsel, vagy használd natúr hús mellé feltétnek. Főzheted friss petrezselyemzölddel is a rozmaring helyett!
Az eredeti recept erdei gombával készül, de itthonra ez a praktikus.